martes, 1 de diciembre de 2020

Calendari d'advent: dia 1

 Dia 1: LA SESSIÓ

Diuen que es juga com s'entrena. És una dita arraigada i no seré jo qui la desmitifiqui, però posats a opinar, prefereixo donar-li la volta i dir que: s'ha d'entrenar com es vol jugar!

Potser l'ordre dels factors, aquí sí que altera el producte.

La sessió doncs ha de ser el reflex d'allò que vols aconseguir durant el partit. O si més no, aproximar-se! La sessió és l'element clau de qualsevol planificació ja que és allà on es concreten els exercicis i és allà on els jugadors o jugadores practicaran aquella idea que volem desenvolupar.

Des de la part inicial fins la part final, és a dir, des del primer joc o exercici fins al darrer, cal que tot vagi alineat amb els objectius que ens hem marcat a la nostra planificació setmanal. 

Són molts els equips que entrenen d'una manera i juguen d'una altra. Per què? Doncs no ho aconsegueixo esbrinar... Està de moda? O no saben que l'única manera de desenvolupar una idea és posar-la en pràctica. On millor que a l'entrenament, que ens podem equivocar sense que es mogui el resultat...

Entenc que el rival i les diferents situacions de joc condicionen la competició, però l'entrenament ha de ser un reflex el més acurat possible del que el jugador o jugadora es trobarà. Dit d'una altra manera, l'entrenament ha de ser la part vivencial i significativa de la formació per tal que tot allò que es trobi durant el partit li resulti proper i pugui ajudar-los a resoldre les accions de joc.

Així doncs, una qüestió tan simple com l'estrés competitiu, és a dir, el resultat, també cal treballar-lo als entrenaments. 

Com? Doncs en una activitat qualsevol, un equip comença perdent, per exemple. Podem començar 0a0 però l'empat només afavoreix a un dels dos equips, o un equip guanya però l'average no és favorable i per tant, han de marcar més gols... Un petit exemple que ajudarà als nostres jugadors o jugadores a entendre com han de reaccionar davant un resultat advers. Els ajudarem a entendre i gestionar les seves emocions.

Tornem a ser al cap del carrer.

Si la competició és un aspecte vital per entendre l'esport en general i el futbol en particular, com pretenem entrenar sense tenir en compte EL RESULTAT?

Sessió = entrenar la idea de joc

Sessió = vivenciar la competició

Sessió = entrenar la vivència del RESULTAT


No hay comentarios:

Publicar un comentario