miércoles, 2 de diciembre de 2020

Calendari d'advent: dia 2

 DIA 2: Parts de la sessió


Parlant de la sessió, el regal d'avui és aquest exemple de full de sessió.

Hi han dos mils models de full de sessió. La meva recomanació és q us feu el vostre... De fet jo ja no faig servir dibuixets, ni tan sols un full de sessió! Faig una fitxa setmanal on hi anoto tots els exercicis del microcicle (pero eso tal vez sea el regalo de otro día...)

La sessió consta de 3 parts, tot i q alguns autors s'esmercen a dividir-la en 5 parts. A mi m'agrada ser pràctic i pensar en una part inicial (escalfament), una part principal i una part final.

La part inicial, l'escalfament de tota la vida, té per objectiu l'entrada en calor però també cal tenir en compte que la part inicial ens ha de preparar mentalment i cognitivament per comprendre o començar a intuir de què anirà l'entrenament d'avui. 

Dit d'una altra manera, seria com la prèvia d'una pel·lícula (el tràiler) on et mostren quatre imatges impactants q et motiven per veure-la. L'escalfament ha de servir doncs per aquesta posada en acció física típica de sempre, però també per aquesta activació de la ment! Si tenim al jugador motivat des del minut 0, assolir els objectius de la sessió esdevindrà una tasca assequible. Si preparem al jugador per entendre allò q es trobarà durant la part principal, és a dir, si comencem a introduir el concepte q desenvoluparem, el jugador copsa la idea de joc més ràpid. Ah, i també els comencem a preparar mentalment per guanyar i perdre.

Per tant, si vull fer un treball de possessió a la part principal, durant l'escalfament faig alguna tasca q impliqui q dos equips o més, fan algun joc similar, per exemple les 10 passades, pilota al rei, rondos...

La part principal són aquells exercicis en q es vol treballar específicament l'objectiu de la sessió. És el moment de fer incís en corregir els elements q durant la competició hem vist q no van donar el seu fruit o en treballar aquells conceptes bàsics per a la jornada següent.

Si es fan treballs analítics com ara circulacions per treballar la sortida de pilota, automatismes de finalització, exercicis de basculacions o moviments de pressió, o mil altres, és convenient q sempre hi hagi una segona activitat amb joc real. És a dir, una situació on es practiqui l'acció treballada, el moviment q volem, però amb rivals i amb transicions. El q anomenem, joc real. Situacions d'atac contra defensa, partits reduïts, o simplement un partit de 2 equips.

Finalment, a la part final de la sessió, realitzem la tornada a la calma. Per tant, aquesta part serà la inversa de l'escalfament. El nostre organisme ha de baixar pulsacions i la nostra ment ha de marxar amb el convenciment q hem fet la feina q tocava. Allò q diem de la confiança i l'autoestima. Típic són els estirmaments. Però també podem fer alguna activitat de cohesió de grup o de reflexió.

No hay comentarios:

Publicar un comentario