domingo, 6 de diciembre de 2020

Calendari d'advent: dia 6

DIA 6: Periodització tàctica vs microciclo estructurado...

Si heu mirat els vídeos sobre periodització tàctica i microciclo estructurado, haureu pogut copsar algunes de les diferències principals d'ambdues metodologies de treball, una més centrada en les situacions de joc i l'altra en el jugador. Però també haureu pogut concloure que també hi han certes similituds. Al final, es treballi d'una manera o d'una altra, estem parlant d'entrenar futbol.

La pilota i les situacions de joc són l'eix fonamental de qualsevol metodologia que vulgui entrenar la realitat de qualsevol esport. Tornem a recordar allò del "s'entrena com es juga!". Si vull millorar certes accions que es donaran durant el transcurs d'un partit, cal treballar-les durant les sessions per tal que els jugadors la vivencien i sàpiguen després reconèixer les mateixes accions en la competició.

El jugador és ara el centre de l'entrenament. Lluny d'aquelles èpoques en les que el treball d'entrenament era el mateix d'una temporada a l'altra, indiferentment de la categoria, dels nous jugadors, dels nous rivals... Els entrenaments ja estaven predeterminats! Actualment el jugador el considerem com a un individu amb unes necessitats individuals. La suma dels individus en forma la totalitat de l'equip.  

L'entrenament doncs, ha passat de ser "estàndard" (o hauria d'haver passat) a ser un entrenament individualitzat on es treballaran tasques específiques del futbol per a cada jugador segons la posició dins el sistema de joc i l'estructura organitzativa i tenint en compte també el rival.

No hay comentarios:

Publicar un comentario