viernes, 4 de enero de 2013

Any nou...

Com bé ja sabeu, amb l'any nou les il.lusions es renoven! Tot i q la temporada està a mig fer, és aquest un bon moment per a la reflexió i per a la reformulació dels objectius.
Com ja hem comentat en alguna altra entrada (buscar per etiquetes: avaluació,o planificació) és el moment d'avaluar el q hem fet i pensar en el q ens falta per fer...
És aquesta una intenció molt bonica i q tothom ens omplim la boca per dir-ho però q poques vegades portem a la pràctica! Així doncs, si tothom estem d'acord a l'afirmar q cal aturar-se a mig camí i valorar el q estem fent, pq després no ho fem? O més fàcil encara, pq no prenem les decisions per a modificar el q estem fent?

Algú s'imagina un cuiner q estigui fent un pastís i a mig fer, s'apropi al forn a mirar, vegi q allò no és el q pensava i ho deixi q s'acabi de coure tal qual? Potser el forner pensarà si la temperatura de cocció o l'alçada de la safata és l'apropiada i en aquests casos, només caldrà fer uns petits ajustos! Però si el cuiner veu q s'ha deixat damunt el marbre un ingredient, com ara el llevat, i q per això el pastís no agafa forma, tindrà dues opcions:
- a) deixar-ho com està i continuar fent el pastís (com a molt li cambiarà el nom...) i potser s'haurà d'esmerçar més en la composició final pq la base no és el q hauria de ser. Per tant, també faria uns ajustaments per a millorar el q tenia pensat fer!!!
- b) aturar immediatament el procés, parar el forn, treure el pastís i tornar a començar... Pq no?

Doncs aquesta és la moralina de la història, q fem després de valorar si el nostre treball està donant o no els fruits esperats? q modifiquem? q ajustem? q millorem?

No hay comentarios:

Publicar un comentario