sábado, 2 de abril de 2011

Metodologia o la lògica del mètode

Metodologia, segons l'Enciclopèdia.cat és l'estudi dels mètodes de coneixement, investigació i interpretació considerats en ells mateixos; tot entenent per mètode la manera concreta de procedir, d'aplicar el pensament, de dur a terme una investigació, etc. per tal de conèixer la realitat, comprendre el sentit o el valor d'uns fets determinats, d'interpretar correctament les dades de l'experiència, de resoldre un problema, una qüestió. "Ahí es nada!" Deixem-ho resumit amb el COM (la manera)

Una vegada m van dir q si hom no sap explicar una cosa és q no sap aquesta cosa! Al principi t la creus i penses q el tema és q no ho has estudiat prou, o com està escit al capdamunt no hi ha prou coneixment o investigació al respecte... L'experiència però, o la professió, t demostra q el tema va molt més enllà! No és tan simple, o si q ho és, però en un sentit diferent! M'explico... la qüestió no és saber o no saber com diria aquell tan famós (no ho va dir ben bé així però més o menys, jejeje), la qüestió és q saber explicar és una competència diferent a la de conèixer quelcom.
El saber explicar va més enllà... Vol dir conèixer el teu interlocutor per a q el missatge sigui apropiat i adaptat a les seves característiques... L'exemple ha de ser prou significatiu per a q t'entengui el q li expliques. La demostració ha d'anar de bracet amb els codis perceptius, amb el moment evolutiu i nivell maduratiu. El vocabulari ha de respectar el seu propi coneixement i domini lingüístic. L'acompanyament del gest, de la mirada, el to de veu, les pauses... parlem de l'expressió oral i de l'expressió no verbal! I com diria aquell altre, "y un sinfín de otros tantos!"

Així potser no és només qüestió del saber, sinó com transmetre aquest coneixement!!! Doncs això: METODOLOGIA

No hay comentarios:

Publicar un comentario