miércoles, 6 de enero de 2021

Any nou, propòsits nous?

Pues no sé ben bé que dir-vos... Tinc el cor i el cap dividits!

Si faig cas al cap us hauria de dir, como no, que dins el que coneixem com a planificació, doncs per suposat que cal establir nous propòsits. De fet, en una planificació "normal", el mes de gener és l'apropiat per a mirar la classificació i redefinir els objectius q ens vam marcar a l'estiu. Si encara estem al mateix equip, clar! 

Normalment quan planifiques, estableixes els objectius a llarg termini (macrocicle) just abans de començar la pretemporada, i vas poc a poc, definint els objectius de mig termini (mesocicles o quinzenes) i els de curt termini (microcicles o setmanes). 

Es tracta de traçar un camí i definir quines són les parades intermitges per arribar al final i assolir el q ens havíem proposat. 

Planificació pura i dura... Podeu mirar i remenar pel blog...

Però si faig al cor, em diu q enviï a fregir espàrrecs la planificació! A la M...

Com carai voleu planificar res si no podem entrenar! Ara els qui som de fora del municipi no podem estar amb l'equip, després què vindrà? Qui ho sap? Quan podrem tornar a competir? Què passarà amb tant temps sense competir? Parlem de gairebé 10 mesos sense competir...

Així, què voleu planificar? Pues res! Setmana a setmana! Quan es pugui entrenar, doncs entrenarem. O millor dit, ens reunirem tots junts i començarem a establir altra cop els vincles i després haurem de començar altra cop a posar-nos en forma i... Ves a saber!

El cor em diu q aprofiteu qualsevol moment q tinguem per fer allò q ens agrada i apassiona, jugar a futbol o entrenar un equip. Serà complicat discernir què serà el més important en cada moment, tot i q segurament hi haurà un moment q la FCF dirà q vol tornar a competir i després tots, a còrrer per posar al dia als nostres jugadors! Ai, ai! 

Però com diuen tots els psicòlegs esportius, controlem el q podem controlar! I el q no, doncs acceptem-lo com bé i intentem q no ens provoqui "úlceras de estómago" 

Ep! Però la meva recomanació és, si podeu, aprofiteu el temps per treballar coses noves q en competició no treballaríeu! Aprofiteu per fer experiments sense la pressió ni l'estrés competitiu. Sigueu originals i creatius i aprofiteu aquesta oportunitat per a provar nous exercicis q al vostre cap funcionen a les mil meravelles però mai havíeu provat al verd...

És el millor moment per ser originals, innovadors, creatius...

No hay comentarios:

Publicar un comentario