jueves, 12 de junio de 2014

A propòsit del Mundial...

Uns minuts i comença el Mundial...

I, coses del destí, en un dels bressols d'aquest esport l'atenció local no és tant en aquesta cita esportiva sinó en tots els probemes q viu el país! Tot i q ningú s'enganyi, si guanya Brasil, per uns moments tot s'oblida! PAN y CIRCO!

Em quedo corprés al veure com el futbol viu d'esquenes al q succeeix en la societat! Amb la de problemes q té el país brasiler i tot s'ha d'aturar per jugar quatre partits de futbol... És increïble! Però no deixa de ser un reflexe de les desigualtats q viuen els ciutadans!

22 milionaris corrents darrera d'una pilota i millions d'aturats veient i admirant el "poc" futbol q fan... Tot un circ mediàtic al voltant d'aquesta cita i un bon grapat de diners q circularan amunt i avall! Primes millionàries pels guanyadors i despeses importants per les federacions... No seria potser un bon moment per donar?

Se'm passen pel cap algunes propostes... Reconec un xic il.luses, però no en va, crec podria ser una petita col.laboració del futbol a la societat!

No he escoltat cap jugador oferir la seva prima a una fundació, per exemple! Per crear escoles de futbol! Residències on puguin viure i conviure amb la pilota aquells nens més desfavorits q passen els dies i les nits al llindar entre la vida i la mort!

No he escoltat encara, tot i q ho espero, q els jugadors facin esment en les seves rodes de premsa, de la seva preocupació per la situació del país brasiler o per la de cadascuna dels seus respectius països. Només es tracta d'una qüestió d'empatia... Els aficionats ho agrairien! I encara els admirarien més! VALORS si us plau, VALORS!

A vegades, no tot és guanyar! No tot és futbol...

1 comentario:

  1. Tu ho has dit, Víctor: "el futbol viu d'esquenes al que succeeix en la societat." Està sobre-dimensionat, trenca amb el que haurien de ser les prioritats socials, les contradiu, la majoria de fundacions de jugadors són una enganyifa legal per esquivar la fiscalitat, crea un món de marcians que viuen tancats dins la seva particular bombolla.
    Llegir aquests dies les històries sobre la construcció dels estadis del Mundial és al·lucinant. I la veritat és que tot plegat cada vegada m'interessa menys.

    ResponderEliminar