domingo, 11 de noviembre de 2012

Un altre microcicle particular...

Fa uns dies publicava "Un microcicle diferent" tot fent referència a les inusuals jornades de descans q vivia la 3a.divisió amb motiu de la participació de la Selecció Catalana Amateur a la Copa de les Regions UEFA.
Aquesta vegada però, parlo del microcicle de la setmana passada on es va disputar una jornada intersetmanal, ni més ni menys q 9 punts en 7 dies. La Champions de 3a. la van batejar alguns mitjans i seguidors de la categoria.

Sigui com sigui, el tema q ens ocupa és la planificació d'aquesta setmana.

Algú pot pensar q al llarg d'una temporada, ja passa quelcom de similar quan es recuperen jornades per partits aplaçats, per la climatologia per exemple.
La diferència principal rau en q des de principi de temporada ja es coneixia aquest calendari i per tant, ja es podia planificar la preparació d'aquesta setmana.

Ara bé, com planifiques la dinàmica de resultats? Per suposat, la negativa, pq la positiva va sola. I sinó q li diguin a Miki Carrillo, el míster del Terrassa q estava a la corda fluixa (descens) abans de disputar aquesta marató de jornades i acaba la jornada actual molt a prop de les posicions d'ascens...

Per suposat q la majoria d'equips només van entrenar divendres. Els partits es van jugar dijous 1 i diumenge 4. Més o menys unes 72 hores entre un  partit i un altre, o el q és el mateix, unes 48h entre l'entreno de divendres i la competició.
Cal sumar però les càrregues de treball del partit del diumenge anterior i els entrenaments de la setmana: dimarts i dimecres; dilluns i dimarts; o tots tres dies en alguns casos.
Bones càrregues de treball no?

Està clar q l'objectiu havia de ser la recuperació,  però exclusivament? Sinó el tema seria no entrenar i recuperar a casa no? L'entrenament invisible...
El q calia era afinar "pics" de velocitat per estar el diumenge amb la "xispa" suficient però sense augmentar la fatiga...

En aquest punt retornem al comentari de la dinàmica de resultats. Hauríem de treballar psicològicament en una línia o una altra segons el marcador dels últims dos encontres.
Els primers dos entrenaments de la setmana podrien ser equivalents al de finals d'una setmana ordinària, però el divendres cal fer un treball específic "psicològic".
La millor opció és entrenar situacions fàcils, exitoses per al jugador, és a dir, vivències q li permetin recuperar la confiança, l'autoestima, per allò del "no estamos tan mal".
En el cas contrari, igualment treballar sense sobrecarregar físicament però també sense carregar el "coco". Cal mantenir la  moral i confiança en el grup (no és el millor moment per a "dar una vuelta más a la  tuerca").

En resum, un treball q no interfereixi en la recuperació i alhora q aporti un granet de millora en el nivell de velocitat. Però sobretot, treball de grup de reforç anímic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario