jueves, 23 de agosto de 2012

Scouting: pas 1 (Abans de gravar)

Tot i q sembli una obvietat, l'Scouting, comença abans de gravar!

Efectivament, tot això comença abans del xiulet inicial... Primer de tot hem de preparar el material q necessitarem:

- La càmera de video amb les corresponents bateries carregades (millor sempre tenir-ne una de reserva per si "falla" o s'esgota la principal) i les cintes o targetes de memòria (també amb espai suficient i amb previsió de "problemes tècnics"). També és molt útil el cable elèctric, sobretot si fem servir molt el zoom.

- El trípode. És un element imprescindible q permet comoditat per captar imatges i afavoreix el visionat posterior sense q provoqui sensació de "mareig" quan veus el partit a casa... En aquest sentit, i tot i q sembli evident, molt important no deixar-se la peça q recolza la videocàmera al trípode.

- La llibreta i el llapis per anotar quelcom d'interessant (tot i q podem utilitzar el recurs de comentar-ho directament en la filmació o utilitzar mètodes més pràctics com el propi mòbil o l'mp3). L'ordinador és poc útil en aquests casos, tot i q potser els qui hi esteu molt avessats, li podeu treure suc a la mitja part!

- I, llògicament, tota la paramenta personal per no haver de "passar-ho malament"... Em refereixo a la vestimenta apropiada per a l'hivern o l'estiu; per a la pluja o el calor extrem!

I una vegada tenim tot el material, ja només ens queda trobar un bon lloc per a gravar!
Depèn del q necessitem gravar ens situarem en un costat o altre. Normalment la visió més neutral és el centre del camp, però si ens interessa focalitzar l'atenció en la fase defensiva o en la fase ofensiva no està de més trobar un lloc més proper a la defensa o davantera q volem analitzar!

El q sí és molt important és intentar tenir alçada per a q la panoràmica pugui arribar a agafar la màxima amplitud i profunditat.
Ara serà el moment de fer una prova per assegurar q tot està correcte i després només mancarà q l'àrbitre xiuli l'inici i q nosaltres donem l'ordre a la videocàmera per a començar també el procés..

Això però, sera el pas 2...

No hay comentarios:

Publicar un comentario