domingo, 21 de noviembre de 2010

El mercat dels sistemes...

Quan Herbert Chapman (Arsenal) va començar a fer servir la "WM" (1-3-2-2-3) allà al 1930 i deixava enrere el sistema piramidal 1-2-3-5, pocs imaginaven que seria el primer pas sw l'evolució tàctica.
El Brasil del 1-4-2-4, el 1-4-3-3 de l'Ajax, el catenaccio italià, l'1-3-3-3-1 de Clemente... i així podríem anar enumerant diferents opcions de sistema q s'han anat plantejant durant tots aquests anys!
Avui en dia, cada vegada sembla més un joc d'escacs on les peces se situen a un costat i altre del taulell (terreny de joc) per a q l'equilibri atac/defensa possibiliti el joc combinatiu.

En un futbol on cada cop la presa de decisions és més fonamental, no hi ha dubte q conèixer les principals característiques dels diferents sistemes ens permetrà un millor aprofitament de les característiques dels nostres jugadors... No descuidem però, les variants del sistema i no ens oblidem q, l'important, és l'evolució d'un sistema, és a dir, dels seus moviments, durant el transcurs d'un partit!

Aquí us deixem un parell d'enllaços interessants q ens expliquen "pros" i "contres" d'alguns dels sistemes més utilitzats en futbol 11 i futbol 7.

http://www.escoladefutbol.com/beto/docs/siste_f7/siste_f7.htm
http://www.escoladefutbol.com/beto/docs/sist_f11/sist_f11.htm

No hay comentarios:

Publicar un comentario